Kevät on koittanut, ja kesä tulee jo ryminällä. Miltä kuulostaisi jääkylmä juoma rannalla ja lämmin kesäinen tuuli? Hyvältä varmasti, mutta ei sovi unohtaa tyylikkäitä aurinkolaseja, jotka ehdottomasti kuuluvat leppoisaan ja aurinkoiseen kesäpäivään. Ne eivät vain suojaa silmiä ja vähennä ryppyjä, vaan ovat myös osa asukokonaisuutta!

Luxreadersilta löydät useita eri malleja, joten hae inspiraatiota tästä aurinkolasien oppaasta ennen mallistoomme tutustumista. Sieltä löydät täydelliset aurinkolasit pitkiin, aurinkoisiin päiviin ja iltoihin.

Mitkä aurinkolasit ovat moderneja?

Arvasimme oikein – haluat aurinkolasit, jotka sopivat tyyliisi, tuntuvat mukavilta ja ovat modernit. Aurinkolaseihin pätevät samat säännöt kuin muuhunkin muotialaan, eli tarkoitus on löytää tyylikkäät lasit, joilla voi tuoda omaa tyyliään esille.

Etsitkö värikkäitä aurinkolaseja vai klassisia ja hillitympiä aurinkolaseja? Kannattaa jatkaa lukemista! Meillä on ajattoman tyylisiä aurinkolaseja, jotka ovat varmasti mieleesi myös ensi vuonna.

Aurinkolasit vahvuuksilla

Aurinkolasit vahvuuksilla ovat oikea ihme, sillä ne tarjoavat kaksi toimintoa samassa paketissa. Kaikille auringonpaisteessa lukemisesta pitäville on tuttua puuhaa laittaa päähän vähintään kahdet eri lasit. Ensin päähän pistetään lukulasit ja siihen päälle vielä aurinkolasit. Onneksi tästä vaivalloisesta tavasta voi päästä helposti eroon – siihen tarvitaan vain aurinkolasit vahvuuksilla!

Sen lisäksi, että aurinkolasit vahvuuksilla toimivat normaaleina lukulaseina aurinkoisina päivinä, ne sopivat mainiosti matkaan minne vain. Aurinkolaseissamme vahvuuksilla on naarmuuntumattomat linssit, joten voit huoletta napata lasit
mukaan rannalle!

Mitkä aurinkolasit sopivat kasvoilleni?

Niinpä niin – miten se taas menikään? Viime vuonna sinulla taisi olla pyöreät lasit ja sitä seuraavana huomasit suorakulmaisten lasien sopivan sinulle paremmin. Et ole ainoa, joka miettii ja etsii itselleen parhaiten sopivaa lasimallia. Tämän pikaoppaan avulla löydät omien kasvojesi muodon ja löydät vastaukset nopeasti:

1. Aloita vetämällä hiuksesi taakse.

2. Katso kasvojasi peilistä, joka on suoraan edessäsi.

3. Tarkastele kasvojesi kokonaismuotoa ja piirteitä sekä hiusrajaa.

4. Vertaa kasvojasi piirrosten muotoihin ja valitse niistä omia kasvojasi lähimmin muistuttava vaihtoehto.

Oletko valmis täydellisiin aurinkolaseihin? Jatka lukemista löytääksesi sopivat aurinkolasit. Muoto ja väri ovat tärkeässä asemassa, kun haluat tuoda omaa tyyliäsi esille.

Aurinkolasit soikeille kasvoille

Useimmilla ihmisillä on soikion muotoiset kasvot. Ne tunnistaa pyöreäreunaisesta hiusrajasta sekä leuasta. Jos sinulla on soikion muotoiset kasvot, olet onnekas, sillä voit pitää useimpia aurinkolaseja riippumatta niiden muodosta.


Etsi tyyli, joka sopii kasvojesi leveyteen ilman, että lasit näyttäisivät liian pieniltä tai isoilta. Kehysten pitäisi olla yhtä leveät kuin kasvojesi levein kohta, jolloin näytät hyvältä kaikista kulmista. Etsi suorakulmaisia tai neliön muotoisia aurinkolaseja. Skagen olisi loistava valinta sinulle.

Aurinkolasit pyöreille kasvoille

Jos kasvosi ovat lähes yhtä pitkät kuin leveät, sinulla on pyöreät kasvot. Pyöreäkasvoisten kannattaa valita aurinkolasit, jotka toimivat vastapainona pyöreille piirteille. Suosittelemme hankkimaan neliön muotoiset aurinkolasit, jotka mielellään ovat hiukan leveät.

Ne saavat kasvosi näyttämään kapeammilta ja tasapainottavat kasvojesi piirteitä. Yhdet suosituimmista laseistamme, jotka ovat Lidköping, sopivat varmasti hyvin kasvoillesi. Voit tutustua neliön muotoisten lasien valikoimaamme.

Aurinkolasit neliön muotoisille kasvoille

Jos sinulla on hyvin selvästi piirteiltään erottuva ja kulmikas leuan alue, kasvosi ovat neliön muotoiset. Selväpiirteisen kulmikkaat kasvot näyttävät hyviltä, kun niihin yhdistetään kulmia pehmentävät aurinkolasit. Joillekin neliön muotoisille kasvoille voi sopia paksut kehykset, kun taas ohuet kehykset sopivat paremmin toisille. Neliön muotoisissa kasvoissa onkin eroja, mutta yksi yleisimmin sopivista vaihtoehdoista ovat myydyimpiin kuuluvat Tromsø lasimme.

Aurinkolasit sydämen muotoisille kasvoille

Jos kasvosi ovat enemmän kolmion ja sydämen muotoiset, kannattaa valita erityisesti muodoiltaan pehmeät aurinkolasit. Se auttaa leventämään leuan aluetta, mikä tasapainottaa kapean leuan ja hiukan leveämpien poskipäiden ja otsan välistä eroa.
Yhdet aurinkolasit, joilla tämä onnistuu, ovat Örebro lasimme, joiden voimakkaat mutta samalla pehmeät kehykset pehmentävät kasvojesi piirteitä.