Luxreadersin näkötesti netissä

Luxreadersiltä löydät kaksi näkötestiä. Yksinkertainen testimme antaa sinulle yleiskuvan näöstäsi ja viitettä siitä, minkä vahvuiset lukulasit sinun tulisi hankkia. Tarjolla on myös kehittämämme uudempi ja perusteellisempi näkötesti.

Testaa näkösi

Yksinkertaisen näkötestimme tehdäksesi sinun tulisi istua noin 40 senttimetrin päässä tietokoneen näytöstä (se on lähempänä kuin ehkä tulet ajatelleeksi). 

Lue alta löytyvät lauseet. Pane merkille, mikä on pienifonttisin lause, jonka pystyt lukea suuremmitta vaikeuksitta. Lauseen oikeanpuoleinen sarake antaa sinulle ehdotuksen tarvitsemiesi lasien voimakkuudesta.

Jos puntaroit kahden eri vahvuuden välillä, valitse vähemmän voimakas vaihtoehto.

Lause Vahvuus Ikä*

Jos pystyt lukemaan tämän lauseen selvästi, et tarvitse lukulaseja

0 <35 vuotta*

Jos tämä on ensimmäinen rivi, voit lukea melko selvästi, käytä tätä vahvuutta

+1.0 35-45 vuotta*

Jos tämä on ensimmäinen rivi, jonka voit lukea selvästi, käytä tätä vahvuutta

+1.5 45-50 vuotta*

Jos tämä on ensimmäinen rivi, jonka voit lukea selvästi, käytä tätä vahvuutta

+2.0 50-55 vuotta*

Jos tämä on ensimmäinen rivi, jonka voit lukea selvästi, käytä tätä vahvuutta

+2.5 55-60 vuotta*

Jos tämä on ensimmäinen rivi, jonka voit lukea selvästi, käytä tätä vahvuutta

+3.0 60-65 vuotta*

Jos tämä on ensimmäinen rivi, jonka voit lukea selvästi, käytä tätä vahvuutta

+3.5 +65 vuotta*

*Ikä: Kun kyse on iän vaikutuksesta näkökykyyn pitkällä aikavälillä, suurin osa ihmisistä osuu yllä mainittuihin ikäkategorioihin.

Minkä vahvuiset lukulasit tarvitsen ikäni perusteella?

Optikko suosittelee usein lukulasien voimakkuuden valitsemista iän perusteella. Kun vanhenemme, myös silmämme muuttuvat. Muutoksia voi olla monenlaisia. Yksi yleisimmistä syistä muuttuneen näön taustalla on ikänäkö, jonka vuoksi moni yli neljäkymmentä vuotta täyttänyt huomaa tarvitsevansa lukulaseja. Lukulaseihin suositellaan yleensä +0.75-+1.00 vahvuutta 35-45 vuotiaille, +1.00-+1.50 vahvuutta 45-50 vuotiaille, +2.00 vahvuutta 50-55 vuotiaille, +2.5 -+3.00 vahvuutta 55-65 vuotiaille, ja +3.5 vahvuutta yli 65 vuotta täyttäneille. 

Mikä on lukulasien yleisin vahvuus?

Eniten ostetaan lukulaseja, joiden vahvuus on +1.00. 

Voiko lukulasit vain ostaa?

Kyllä vain! Valmislukulasit voi ostaa ilman silmälääkärin tekemää tutkimusta. Lukulasit on lisäksi huomattavasti halvempaa ostaa netistä, kuin silmälääkärin vastaanotolta. Netistä tilatut lasit korjaavat näkösi aivan yhtä hyvin, kunhan valitset laseihin oikean vahvuuden.

Mistä tiedän, ovatko lasini liian vahvat?

Sumea näkö: Jos lasien voimakkuus on sinulle väärä, kaikki saattaa näyttää sumealta niiden läpi katsottuna. Tämän voi testata laittamalla lasit päähän ja peittämällä toisen silmän. Katso suoraan eteenpäin vapaaksi jäävällä silmällä. Jos näkösi on sumea tai epäselvä, testaa myös toinen silmä. Silmän sumea näkö toisen silmän ollessa peitettynä on selvä merkki siitä, että lasiesi voimakkuus ei ole sinulle sopiva.

Päänsärky: Jos huomaat, että päätäsi särkee useammin tai päänsärky alkaa yleensä lasien käytön yhteydessä, lasiesi voimakkuus on todennäköisesti sinulle väärä.

Huimaus ja pahoinvointi: Liian voimakkaat lasit voivat aiheuttaa huimausta ja päänsärkyä, joka alkaa yleensä pidettyäsi laseja päässä jonkin aikaa. Tämä on selvä merkki epäsopivista laseista.

Voiko liian voimakkaiden lasien käyttäminen vahingoittaa silmiä?

Yksinkertainen vastaus tähän on: ei voi. Liian voimakkaat lasit eivät vahingoita silmiäsi, mutta ne voivat aiheuttaa päänsärkyä, huimausta ja pahoinvointia. Siksi suosittelemme tekemään näkötestimme, joka auttaa sinua valitsemaan laseille sopivan voimakkuuden.