SUOJAA SILMÄSI NÄYTTÖJEN SINISELTÄ VALOLTA

Sinivalolasit

Pysy keskittyneenä

Estä 30% sinisestä valosta

Vähennä päänsärkyjen riskiä

Paranna unenlaatua

Tyyli ja terveys yhdistettynä

Tee ero itsellesi sinivalolasit

SINISEN VALON VAIKUTUS

Mitä sininen valo on?

Sininen valo kuuluu ihmissilmälle näkyvään valospektriin, joka tunnetaan paremmin väreinä. Eri värit tuottavat erilaista energiaa, jotka myös vaikuttavat eri tavoin. Sinisen valon säteily on kaikkein voimakkainta, ja sen tiedetään kiinnittävän huomiota sekä nopeuttavan reaktioaikaa ja kohentavan mielialaa. Noin kolmannes kaikesta näkyvästä valosta lasketaan korkean näkyvyyden valoksi, joka tunnetaan myös “sinisenä valona" - toisin sanoen kyseessä ei ole pelkästään sininen väri, vaan siihen lukeutuvat muun muassa indigonsininen, purppura ja turkoosi.

Auringonvalo on tärkeä luonnollisen sinisen valon lähde, joka auttaa pitämään meidät hereillä sekä hallitsemaan unirytmiämme. Digiajan myötä altistumme kuitenkin nykyisin huomattavasti enemmän siniselle valolle. Saamme sitä enemmän kuin silmämme ja aivomme luontaisesti tarvitsevat. Onneksi olemme nykyisin tietoisempia digitaalisten näyttöjen haittavaikutuksista. Täten voimme nyt paremmin asettaa terveytemme etusijalle.

Voit parantaa silmiesi terveyttä

Miten suojaan silmiäni siniseltä valolta?

On suositeltavaa vähentää näytön edessä vietettyjen tuntien määrää, erityisesti iltaisin ja öisin. On myös hyödyllistä säätää digitaalisten laitteiden asetuksia siten, että niiden värinäyttö muuttuu myöhäisinä tunteina niin, että ne säteilevät vähemmän sinistä valoa haluamasi ajanjakson aikana. Ruutuaikojen vähentäminen ei kuitenkaan ole kaikkein helpointa, minkä vuoksi monet ihmiset valitsevat sen sijaan sinistä valoa estävät lasit. Se on helppo ja edullinen tapa suojata silmiäsi ja kehoasi sinisen valon säteilyn kielteisiltä vaikutuksilta, ja sitä suosittelevat jopa Harvardin tutkijat. Heidän mukaansa sinisen valon vastaisilla laseilla on hyödyllisiä terveysvaikutuksia, kuten parempi unirytmi ja unen laatu, parempi keskittymiskyky ja vähemmän päänsärkyä.

SUOSITUT LASIT

Miksi siniseltä valolta suojaavista laseista kohistaan?

Silmämme altistuvat päivittäin tietokoneiden, tablettien, älypuhelinten ja televisioiden ruutujen siniselle valolle. Itse asiassa useimmat viettävät yli 8 tuntia päivässä eri näyttöjen ääressä, eikä silmillämme ole mitään suojaa niitä vastaan. Siniseltä valolta suojaavat lasit - jotka tunnetaan myös näyttölaseina, sinivalolaseina tai tietokonelaseina - suojaavat silmiä siniseltä valolta, ja eron tosiaan tuntee vietettyään pitkän päivän tietokoneen ja puhelimen ääressä.

Sinivalosuotimilla varustetut näyttölasit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosien aikana, ja siihen on hyvä syy. Yhä useammat ovat havainneet rasittavansa silmiään liikaa istumalla näytön edessä konttorissa suuren osan päivästä, ja iltaisin ruutuaika kasvaa puhelimen, iPadin tai television ääressä. Tuntikausien ruutuaika on haitallista silmien terveydelle. Tämän vuoksi monet kärsivät kuivista silmistä, huonosta unenlaadusta tai päänsärystä. Kaikki kyseiset ongelmat ovat yhdistettävissä sinisen valon liika-altistumiseen.

Räätälöi yksilöllinen pakettisi.

Mix & Match 3 paria silmälaseja 69 €

sis. ilmaisen toimituksen ja 100 päivän palautuksen.

Kevyet lasit

Ekologiset ja allergikkoystävälliset materiaalit

Joustavat sangat

Tarkkaan valitut materiaalit

PAREMPI UNENLAATU JA KESKITTYMISKYKY

Sinivalolasien edut

Voit tehdä ihmeitä terveydellesi pitämällä sinivalolaseja digitaalisten näyttöjen ääressä. Siniseltä valolta suojaavia laseja on nyt saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman, joten myös ne, jotka eivät tarvitse lukulaseja, voivat suojata silmiään siniseltä valolta. Parempi unenlaatu sekä päänsäryn ja silmien rasituksen väheneminen johtavat tasaisempiin rutiineihin ja parantavat terveyttä!

Luxreadersin väki tekee väsymättä töitä tuodakseen sinivalolasien terveysedut luoksesi korkealaatuisia ja upeannäköisiä malleja sisältävän laajan valikoimamme avulla. Olemme onnistuneet luomaan kattavan valikoiman näyttölaseja, joiden ansiosta näytät tyylikkäältä myös ruudun ääressä ollessasi. Olemme lisäksi tehneet kovasti töitä pitääksemme lasit kevyinä, jotta voit pitää niitä tuntikausia ilman, että ne alkavat painamaan tai häiritsemään.

SINISEN VALON IMEYTYMINEN

Kuinka sinivalolasit toimivat?

Pitkän aikavälinen altistuminen siniselle valolle (erityisesti yöaikaan) on vahingollista valonaroille soluille, sillä liika-altistuminen läpäisee verkkokalvon ja vahingoittaa sitä. Tämän vuoksi lukulasien linssit on päällystetty suotimella, joka estää ja imee näytöiltä tulevaa sinistä valoa. Siniseltä valolta suojaavat lasimme suodattavat noin 30 % digitaalisten näyttöjen sinisestä valosta ja suojaavat silmiäsi häikäisyltä. Tiedämme, että näytön ääressä vietetyn ajan vähentäminen voi olla vaikeaa, joten juuri siksi tahdommekin tarjota edullisen ratkaisun ongelmaan sinistä valoa torjuvien lasiemme avulla.

JOKAISEN KUULUISI HANKKIA NÄMÄ

Keiden kannattaa käyttää sinivalolaseja?

Sinivalolaseista on hyötyä kaikille, jotka viettävät näytön ääressä enemmän kuin tunnin päivässä, olipa kyseessä sitten lapsi tai aikuinen. Lasit sopivat muillekin kuin silmälaseja tavallisesti käyttäville. Luxreadersin sinistä valoa torjuvia laseja on saatavilla ilman vahvuuksia sekä aina +3,5:een yltävillä vahvuuksilla. Tämän ansiosta niin lapset kuin aikuisetkin voivat käyttää sinivalolaseja. Jos lapsesi ei tällä hetkellä tarvitse vahvuuksilla varustettuja sinivalolaseja, niin he voivat silti pitää suojalaseja tietokonetta, iPadia tai matkapuhelinta käyttäessään, jolloin hänen silmänsä altistuvat tavallista pienemmälle määrälle sinistä valoa.

Ilmavoimien tutkimuslaboratorion väsymyksen vastatoimihaara

Harvard Business Review

"Lyhyesti sanottuna sinistä valoa suodattavat lasit paransivat sekä unta että työtuloksia"

Kuinka sinivalolasit toimivat?

Sinivalolasit tekevät juuri sen, mitä voi odottaakin; ne torjuvat muun muassa digitaalisilta näytöiltä tulevaa vahingollista sinistä valoa, jolle monet altistuvat arkielämässään. Lukuisten tutkimusten mukaan sinisen valon torjuminen näyttölaseilla suojaa silmiä, vähentää väsymystä, ehkäisee päänsärkyä ja tarjoaa monia muita etuja. Jos tahdot kokeilla taatusti hyödyllisiä laseja, niin nämä ovat juuri sinua varten!

Ei ole mikään salaisuus, että näytöiltä tulevalla sinivalolla on huomattavasti vaikutusta fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Kaiken saatavilla olevan uuden teknologian vuoksi monien olo voi siksi alkaa muuttua huonompaan suuntaan. Näihin haasteisiin on kuitenkin saatavilla ratkaisu. Erään asiakkaan mukaan heidän silmänsä rasittuvat huomattavasti vähemmän istuttuaan koko päivän tietokoneen ääressä näyttölasit yllä kuin ilman niitä; toisen mielestä ne auttoivat lievittämään päänsärkyä sekä nukkumaan paremmin. Sinivalolasit helpottavat puhelimen tai tabletin käytöstä aiheutunutta silmien rasitusta, päänsärkyä sekä univaikeuksia, ja niitä voi pitää päässä koko päivän.

Jos sinisen valon haittavaikutukset näkökykyyn huolettavat, niin on aika hankkia omat sinivalolasit. Ne lievittävät väsymystä, silmien rasitusta ja uniongelmia, minkä lisäksi ne suojaavat silmiä digitaalisten näyttöjen sekä muiden LED-valojen tuottamalta vahingolliselta siniseltä valolta. Käytitpä tietokonettasi työhön tai huviin, niin nämä lasit lievittävät silmien rasitusta ja auttavat ottamaan kaiken irti sen käytöstä tuntematta syyllisyyttä oman terveyden vuoksi.

Milloin sinivalolaseja kannattaa käyttää?

Sinivalolaseja voi käyttää päivittäin. Siniselle valolle voi altistua useissa eri tilanteissa. Sitä tulee digitaalisten näyttöjen lisäksi lamppujen tapaisista LED-valoista. Auringosta tuleva luonnollinen sininen valo auttaa pysymään hereillä sekä ylläpitämään unirytmiä, ja auringonvalon tapauksessa silmiä kannattaa suojata aurinkolaseilla. Auringon sinivalkoiset säteet ovat tärkeä D-vitamiinin lähde ja auttavat masennuksen hoitamisessa, mutta liika altistuminen niille voi ärsyttää silmiä, joten auringon helottaessa kirkkaalta taivaalta aurinkolasit kannattaa laittaa ylle.

Sinivalolasit auttavat nukkumaan paremmin ja torjuvat päänsärkykohtauksia

Olemme viimein alkaneet kiinnittää huomiota terveyden kannalta tärkeisiin asioihin. Näköaistimme on yksi tärkeimmistä hyvinvointiin vaikuttavista muuttujista, ja sinistä valoa koskevan tietoisuuden kasvaessa voimme nyt suojata silmiämme digitaalisten näyttöjen haittavaikutuksilta.

Sinisen valon tiedetään rasittavan silmiä, joten jos silmiä ei suojata millään tavoin, niin sininen valo voi silmien väsymisen lisäksi johtaa muihin näköongelmiin. Sinivalolasit vähentävät silmien altistumista kyseiselle valotyypille ja suojaavat täten näkökykyäsi.


Sinivalolasit voivat lievittää silmien rasitusta. Jos vietät päivittäin runsaasti aikaa tietokoneen, puhelimen, iPadin tai tabletin tapaisen digitaalisen näytön ääressä, niin silmissä saattaa tuntua rasitusta ja väsymystä päivän päätteeksi. Tämä johtuu siitä, että näytöiltä tuleva sininen valo pakottaa silmät tekemään tavallista enemmän työtä. Pitämällä sinivalolaseja voit vähentää rasitusta, ja eron voi tosiaankin tuntea päivän päätteeksi.

Sinivalolasit voivat myös auttaa nukkumaan paremmin. Näytöiltä tuleva sininen valo voi häiritä luontaista unirytmiä, mikä vaikeuttaa kunnon yöunien saamista.

Useimmat tietävät sinisen valon olevan haitaksi näköaistille, mutta monet eivät tiedä tarkkaa syytä siihen, ja valitettavasti niitä on lukuisia. Tämän vuoksi sinivalolasit ovatkin kasvattaneet suosiotaan, sillä ne auttavat parantamaan unen laatua, torjumaan päänsärkyä sekä parantamaan keskittymiskykyä. Sinivalolasit torjuvat sinisen valon aaltoja, jotka häiritsevät melatoniinin, unirytmiä säätelevän hormonin, tuotantoa. Sinistä valoa torjuvien lasien pitäminen - erityisesti iltaisin ennen nukkumaanmenoa - voi suostutella aivot vähentämään melatoniinin tuotantoa, jolloin keho rauhoittuu ja voit nukkua paremmin ilman elintapojen muuttamista. Kunnon yöunet ovat tärkeitä yleisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta, joten sinivalolasien pitäminen voi olla arvokas lisä päivittäisiin (ja erityisesti iltaisiin) rutiineihin.

Lähteet

Brainard, G. C., Hanifin, J. P., Greeson, J.
M., Byrne, B., Glickman, G., Gerner, E., & Rollag, M. D. (2001). Action
spectrum for melatonin regulation in humans: evidence for a novel circadian
photoreceptor. The Journal of neuroscience : the official journal of
the Society for Neuroscience
21(16), 6405–6412.


Kenneth P. Wright, Andrew W. McHill, Brian R. Birks,
Brandon R. Griffin, Thomas Rusterholz, Evan D. Chinoy,
Entrainment of the Human Circadian Clock to the
Natural Light-Dark Cycle,

Current Biology

Hester, L., Dang, D., Barker, C. J., Heath, M.,
Mesiya, S., Tienabeso, T., & Watson, K. (2021). Evening wear of
blue-blocking glasses for sleep and mood disorders: a systematic review.
 
Chronobiology International

Takeshi Ide, Ikuko Toda, Emiko Miki, Kazuo
Tsubota,
Effect of Blue Light–Reducing Eye Glasses on Critical Flicker Frequency,
Asia-Pacific Journal of Ophthalmology

Zhao ZC, Zhou Y, Tan G, Li J.
Research progress about the effect and prevention of blue light on eyes.
Int J Ophthalmol. 2018

Silvani Marcia Ines , Werder Robert , Perret Claudio,
The influence of blue light on sleep,
performance and wellbeing in young adults: A systematic review,

Frontiers in Physiology